Dragoste

4 Probleme frecvente, rezolvabile într-o relație de cuplu!

Orice consilier de cupluri va spune şi cele mai fericite cupluri au probleme. Chiar şi Jhon Gottman, faimosul cercetător şi autor al unor cărţi ce vizează relaţiile şi viaţă de cuplu, a identificat patru dintre cele mai tipice conflicte matrimoniale, ce pot fi rezolvate. Să le discutăm împreună!

 

1.Deconecteazăte de la lucrurile ce îţi distrag atenţia de la partener, într-un anumit moment al zilei!

 

Cultivarea legăturii emoţionale cu partenerul în zilele noastre este destul de dificilă fiind distraşi de tehnologie, muncă şi alte lucruri. Este bine ca într-un moment al zile oferim atenţia cuvenită acestui aspect. Iaţi o clipă şi gândeştete cât de mult ar trebui şi petreacă cuplurile vorbind unul cu celălalt.

Într-un studiu făcut recent în Los Angeles, numărul minim de minute petrecute de un cuplu implicat într-o conversaţie a fost de 35 de minute, într-o săptămâna.

Iar cel mai rău este şi în acel timp se discuta despre bani, cine duce gunoiul, cine i-a copilul de la grădiniţă sau ce trebuie cumperi de la magazin.

În loc se discute despre relaţie şi cum şi-ar putea îmbunătăţi viața de cuplu, această delăsare cu gândul vine partenerul cu iniţiativa, face ca majoritatea partenerilor se simtă singuri într-o relaţie.

În timp ce problemele de comunicare au multe cauze, un vinovat comun în lumea de astăzi este numărul aparent fără sfârşit al notificărilor de la dispozitivele noastre digitale. Ele au devenit o distragere a atenţiei faţă de adevărata conexiune cu persoanele din faţa noastră.

 

Soluţia

Dacă persoana iubită reproşează staţi mai mult decât ar fi normal cu telefonul în mână şi îi acordaţi mai multă atenţie decât ei, atunci ar trebui luaţi măsuri şi nu mai lăsaţi atât de uşor atras/ă de notificări şi vă concentraţi la partener/ă.

Este clar că  se simte neimportant/ă si neiubit/ă, iar mai devreme sau mai târziu, dacă nu faceți o schimbare, vor începe și reproșurile.

 Dacă renunţaţi la telefon pentru jumătate de oră nu se va întâmplă nimic, daţi-l pe silenţios şi implicați-vă în discuțiile cu partenerul sau partenera.

 

 

2. Nu aduceţi stresul de la muncă acasă!

Multe persoane nu realizează faptul stresul de la muncă poate crea multe certuri inutile şi poate tensiona atmosfera.

Să îi luăm drept exemplu pe Ana şi Matei!

Matei a primit un termen limită de la job pentru a termina un proiect mare şi ştie va întârzia.

Când ajunge acasă observă toate notiţele bine pregătite cu o zi înainte au fost puse grămadă de către Ana pe birou.

Ana, care are un job de nutriţionist, devine frustrată când deschide frigiderul şi nu vede în el decât pizza comandată aseară. Nervoasă îl ia la rost pe Matei: “Unde e mâncarea? Ai spus mergi la magazin cumperi legume. Ce se întâmplă cu tine?”

Întrebarea corectă este: “Ce se întâmplă greşit cu noi?” . Răspunsul este ei sunt stresaţi din cauza serviciului chiar şi acasă şi de aceea nu pot se concentreze pe adevăratele probleme.

Unul dintre lucrurile uimitoare în relaţii este că legătură noastră de ataşament cu partenerul ne dă puterea de a ne controla emoţiile.

Această înseamnă că atunci nu suntem calmi şi relaxaţi şi suntem supăraţi sau trişti, partenerul nostru are abilitatea deosebită de a ne readuce pe linia de plutire. De partea cealaltă sunt cuplurile care intensifică doar sentimentele de furie sau stres, astfel ajungându-se să se simtă mai rău ambii parteneri.

Soluţia

Atunci când vine seara şi urmează te întâlneşti cu partenerul, discutaţidespre ce v-a deranjat în ziua respectivă ce vă supără şi toate aceste lucruri. Este o foarte bună tehnică de calmare.

 

 

3. Bani

Una dintre cele mai comune conflicte într-o relaţie este legată de bani, cum cheltuiţi şi cum economisiţi pentru lucrurile care contează cu adevărat.

Indiferent dacă contul bancar este plin sau aveţi doar câţiva lei, sunteţi obligat să aveţi conflicte despre bani, deoarece banii sunt simbolul nevoilor noastre emoţionale.

Soluţia

Cele mai multe argumente despre bani nu sunt de fapt despre bani. Deci, treci dincolo de valoarea banilor pentru a înţelege ce înseamnă ei pentru fiecare dintre voi.

Înainte de alegera unui buget, fă-ți timp pentru a purta o conversaţieconstructivă despre bani şi pentru a discuta despre orice problemă financiară a voastră. După aceea, fă-ți timp pentru a acorda prioritate cheltuielilor şi apoi stabiliţi un plan de acţiune pentru cheltuieli de natură personală.

 

 

4. Sarcinile în casă

Fiind vorba de un cuplu ce trăieşte în acelsi cămin şi îşi împarte sarcinile de zi cu zi, este aproape imposibil nu apară discuţii despre neîndeplinirea anumitori sarcini de uz casnic. E greu de crezut atunci când nu arunci gunoiul creezi o problemă de cuplu.

Dar, dacă toate lucrurile ar rămâne aşa cum au fost plănuite va creşte starea de bine şi relaxarea în cuplu. Iar aceste conflicte sau probleme apărute din acest motiv ar putea fi evitate cu uşurinţă!

Soluţie

Purtaţi o conversaţie despre sarcinile casnice şi împărţiţi treburile, astfel încât să fie convenabil pentru ambii parteneri. Realizați o lista pentru a determina cine ar trebui să facă ce.

Utilizaţi această lista, vedeţi cum sunt gestionate lucrurile în prezent şi cum doriţi fie tratate. Unele elemente includ: îngrijirea autovehiculelor, îngrijirea copiilor, finanţe, alimentaţia şi curăţarea casei. Astfel fiecare îşi va îndeplini partea sa de sarcini şi certurile se vor diminua.

 

Sursa 

Dacă v-a plăcut acest articol, va invit să vă abonați, apăsând AICI

Vrei sa faci o schimbare in viata ta? Cumpara cartea bestseller “Manualul Femeii de Succes” si plannerul “ Jurnalul Femeii de Succes”, uneltele potrivite in drumul tau spre succes. Manualul Femeii de Succes
Etichete

Olarean Andra

Am creat acest blog cu scopul de a forma o comunitate dedicată femeilor, care își doresc să mențină fericirea și prosperitate atât acasă cât și la job. Mă bucur să îți fiu alături în drumul tău spre succes! Doar împreună reușim mai ușor. Iar dacă vrei să descoperi mai multe despre mai mine vizitează: Filantroapa → doneazaojucarie.ro Notar public → olareanandra-alina.ro Asociat Business → bucovinafitnesscenter.ro Blogger & Vlogger → andraolarean.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close