Dezvoltare personala

Popa Marioara. Femeia de succes, care a transformat o tragedie intr-o minune!

Am infiintat pe facebook un grup al femeilor de succes. Scopul este de a forma o comunitate puternica al femeilor, care se lupta zilnic sa fie: cele mai frumoase, cele mai destepte, cele mai bune mame si cele mai bune sotii si iubite. Nu este usor, dar impreuna, prin discutiile abordate zilnic pe grup, invatam, evoluam si ne dezvoltam frumos.

O femeie de succes al acestei tari este Popa Marioara, o mama care a trait durerea si disperare de a pierde un copil si a transformat aceasta tragedie, intr-o minune.

Totul a inceput in anul 1985, cand, fiul ei cel mic, Daniel, un baiat creol cu ochii verzi, plin de viata, inteligent, frumos, bine dezvoltat a inceput sa aiba probleme precum: pierderi de echilibru, dificultati de vorbire, dificultati de concentrare a atentiei si probleme cu memoria.
Avea 9 ani, cand, in urma unor seturi de analize, diagnosticul a venit ca un traznet… panencefalita sclerozanta subacuta, pe scurt PESS, o boala virala care ataca sistemul nervos central. Se spune ca motivul mortii multor copii ai acelei vremi este un vaccin.
A incercat ca o adevarata mama eroina sa il salveze. A facut tot ce era posibil pe lumea asta. A citit, a batut la usi, s-a rugat la Dumnezeu, dispusa sa mute muntii. Dar, dupa cum bine stim, boala nu alege.
Dupa 5 ani de chin si rugaciuni, fiul ei, Daniel s-a stins. Doar fizic, pentru ca spiritul lui vegheaza si astazi cu dragoste asupra tuturor copiilor, care beneficiaza de tratamente de recuperare specifice la Centrul Daniel  din Bacau.

Aceasta experienta negativa nu a doborat-o pe mama, ci a scos tot ce e mai frumos si mai bun pe lumea asta: Asociatia  Daniel de sprijin a copiilor cu handicap.

 

Am fost profund impresionata de aceasta femeie, care a reusit sa transforme un necaz, intr-o minune! Am cautat-o, imediat. I-am scris ca mi-as dori sa invat lucruri de la ea si daca ar dori sa imi raspunda la cateva intrebari, pentru a ma invata sa fiu un om mai bun. Mi-a raspuns cu dragoste, o apropiere pe care doar o mama o poate avea. 

 

 

1.Este impresionat cum ati transformat un necaz, respectiv aflarea ca aveti un copil bolnav, intr-o minune, prin infiintarea  unei asociatie de sprijin a copiilor cu Handicap Neuromotor, ce poarta numele baiatului! Cum ati reusit sa infiintati aceasta asociatie si care e povestea ei?

Durerea, disperarea si neputinta in fata bolii copilului meu, care se stingea in fata mea, zi de zi, fara sa-l pot ajuta si drama pierderii lui dupa o suferinta de 5 ani si jumatate, la varsta de 14 ani si 5 luni , mi-a dat puterea sa mobilizez parinti, care trec prin acelasi tip de experienta, cu copii bolnavi ca si fiul meu Daniel.
I-am promis fiului meu ca o sa infiintez aceasta asociatie si ca o sa ajut toti copii din lume, cu probleme similare pe care o sa ii intalnesc in viata asta. Asta am si facut!In 1990 am infiintat asociatia de sprijin a copiilor cu handicap neuromotor, al carei obiect de activitate principal este centrul de recuperare care ii poarta numele: Daniel.

 În 2018 se împlinesc 25 de ani de cand  mii de copii au primit asistenta de specialitate cuvenita in cadrul acestui centru de recuperare si reeducare neuro-motorie.

Stiu ca este mandru de mine, de acolo de unde este si ii simt prezenta si incurajarea zilnic. Ma hranesc cu aceasta energie, care imi da puterea sa ajut cum pot aceasta societate pentru a sprijini pe cei cu handicap. 

 

2.Daca ar fi sa ne intoarcem in timp, fix in ziua teribila in care ati aflat vestea despre fiul dumneavosstra, cu mintea si intelepciunea de acum, ce v-ati sfatui?  Marioara de astazi, puternica, optimista  ce i-ar fi spus Marioarei de atunci, terifiate si speriate?

As spune… Marioara, tu nu esti vinovata cu nimic. Esti o mama buna si ai facut tot ce este mai bun pentru copilul tau.  Boala, nu alege. Nu mai cauta vinovati. Nu esti singura in acest caz. Citeste, mergi la cursuri, documenteaza-te si afla adevarul. Iar, dupa ce il afli, ACCEPTA-L!

Copilul tau are nevoie de tine ACUM. Ofera-i toata dragostea si intelegerea din lumea si cu calm si liniste, cauta solutii, terapii, tot ce il poate ajuta. Invata despre asta, discuta cu femei ca tine, care trec prin acelasi lucru. Sunt sigura ca o sa te descurci! Am incredere in tine. Va fii bine! Dumnezeu iubeste pe toata lumea si niciodata, nu a dat nimanui, mai mult decat poate duce. Crede-ma. 

 

3.Ati trecut prin atatea experiente, cat 3 generatii la un loc. Sunteti o femei puternica, ambitioasa, care v-ati axat pe solutii si ati demonstrat ca un om, chiar daca nu isi poate schimba soarta lui, o poate imbunatati pe a celorlalti! Si asta face foarte mult, intr-o societate egocentrica in care nevoile personale sunt puse de cele mai multe ori inaintea nevoilor celorlalti.

Imi doresc sa invat cat de mult pot de la oameni ca dumneavoastra, oameni pe care ii numesc de succes. Succesul pentru mine este determinat de numarul persoanelor pe care le ajuti. Ce ma sfatuiti pe mine si toate femeile, care urmaresc si citesc acest blog?

Viata este un dar de la Dumnezeu. Este si frumoasa, dar si grea, uneori. De ce? Pentru ca, daca nu am trece si prin cele grele, nu am putea aprecia pe cele bune. Este cursul natural al vietii.

Dumnezeu ne-a inzestrat pe toti la fel, cu minte si suflet. Depinde doar de noi sa ne dezvoltam frumos. Trebuie sa constientizam, fiecare cine suntem si ce ne dorim de la viata si sa traim dupa un principiu sacru: echilibrul. Tot ceea ce facem in exces ne dauneaza, indiferent ca muncim prea mult, mancam prea mult, dormim prea mult si tot asa. Echilibrul cu tine insuti si cu cei din jur este calea sigura spre o viata lunga si frumoasa. 

Si sa nu uitam, ca Dumnezeu nu ne ofera greutati pentru a ne pedepsi, ci pentru a ne face sa pretuim si mai mult frumusetile vietii. Sa scoatem tot ce e mai bun si frumos din experienta pe pamant. 

Iar regulile si principiile sa le punem in practica, asa cum le simtim. Vrei sa faci o fapta buna? Fa-o cu sufletul. Pune-te o fractiune de secunda in locul celui aflat in nevoi, atunci vei intelege.

 

4. Centrul Daniel din Bacau, caror tip de afectiuni se adreseaza?

 • bebelusi cu intarziere in dezvoltarea psihomotrica
 • copii cu retard neuromotor (hipotonie axiala, hipertonie musculara)
 • copii cu intarziere in dezvoltarea limbajului;
 • copii cu autism, tulburare pervaziva de dezvoltare, sindrom Asperger;
 • copii cu ADHD;
 • copii cu sindrom Down;
 • copii cu hipoacuzie;
 • copii cu tulburari de comportament;
 • copii obezi;
 • copii cu afectiuni neurologice (parapareza, hemipareza, tetrapareza, spina bifida, sindrom ataxic, hemoragie cerebrala, traumitisme cranio-cerebrale);
 • copii cu: scolioza, cifoza, lordoza, dorsalgie, lombalgie, maladia Scheuermann, sechele rahititsm;
 • copii cu picior plat, varus equin (alungire de tendon Achilean), talus valgus;
 • copii cu luxatii, entorse, fracturi;
 • copii cu distrofie musculara progresiva, amiotrofie spinala;
 • copii cu despicatura velo-palatina
 
5.Care este dotarea acestui centru de recuperare si reeducare si care este sursa de venit? Lucrati cu personal specializat, care trebuie platit. Cum faceti fata, cheltuielor atat de mari, de astazi?
A.S.C.H.N. Bacau este acreditata de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei pentru furnizarea de servicii sociale din data de 19.12.2005 , detine „Certificatul de Implinire a Standaredelor de Calitate privind furnizarea de servicii sociale”, iar din 23.10.2015 Centrul de recuperare Daniel a primit si licenta de functionare.
 Supravietuim prin ajutorul oamenilor, a firmelor si statului. Bineinteles ca fondurile nu sunt suficiente, dar avem parte de un colectiv inimos, intelegator, pentru care, banii nu sunt un scop in viata.
Dar ca oricine, au familii acasa de intretinut si trebuie remunerati. Avem impozite de platit, sali de renovat, aparate de cumparat. Este greu, dar  avem speranta si incredere in Dumnezeu.

Invitam pe toti cei ce au societati comerciale sa redirectioneze catre noi 20% din profit si 2% pentru persoane fizice.  Cei aproape un sfert de secol de experienta sunt cartea noastra de vizita.

Centrul este dotat cu:

1 sala de kinetoterapie – dotata cu aparatura moderna, materiale, obiecte si jucarii necesare recuperarii in diverse afectiuni, 

2 cabinete pentru terapia psiho-pedagogica – dotate cu jucarii si materiale educative, necesare diverselor terapii, 

o camera senzoriala pentru terapii de relaxare,  stimulare sensoriala; 

mai nou, o terasa pentru terapii in aer liber destinata diferitelor activitati de recuperare, de socializare si terapiilor de grup, 

 o sala de asteptare pentru parinti. 

 
6. Familiile cu copii cu handicap platesc sau nu pentru serviciile primite la centru?

Datorita oamenilor ce doneaza constant, asiguram costul serviciilor in proportie de 90%. Restul de 10% fiind acoperit din contributii ale  parintilor. Aceasta contributie este diferita in functie de situatie socio-economica a familiei. Incercam sa sprijinim cat mai multe cazuri sociale a coaror situatie materiala este de cele mai multe ori dramatica.. Experienta de a avea un copil bolnav este suficienta, dar pentru asta, avem nevoie de donatii constant. Si e greu, dar nu imposibil.

6. Daca printre cititoare sunt voluntare, care doresc sa ajute, ce trebuie sa faca?

Le multumesc din suflet si invit pe toata lumea sa ne viziteze

site-ul http://www.centruldaniel.ro/,

pagina de facebook https://www.facebook.com/centrul.daniel?fref=ts 

si sa ne contacteze! Cu siguranta, fiecare poate fi de folos.

7. Va multumesc din suflet pentru faptul ca ne-ati impartasit deschis experienta dumneavoastra.  Sunt sigura ca veti inspira mii de femei din aceasta tara si nu numai. Va felicit pentru curajul pe care il aveti! Este impresionant sa observi cum cineva poate transforma o  experienta negativa, intr-o minune. Pana la urma, felul in care alegi sa vezi problema, iti formeaza calea.

Iar dumneavoastra, nu v-ati lasat niciodata invinsa. Nici macar in fata bolii propriului fiu. Ati muncit neobosita, din primul moment, pana astazi. Si uite, ca au trecut peste 30 de ani de la  momentul descoperirii bolii incurabile.

 

Cu drag. Va multumesc. Sper ca tot mai multe femei sa se dezvolte ca dumneavoastra, interesate de tot ceea ce este frumos, si aici ma refer la suflet. Avem nevoie de femei ambitioase, activiste, care sa se ingrijeasca si de nevoile celor nevoiasi, aflati in neputinta. Sa nu uitam ca i se poate intampla oricui.

 

Centrul Daniel in magini

Centrul Daniel in imagini si cuvinteAlege sa directionezi 2% din impozitul pe venit pentru anul 2016 catre Centrul Daniel.Speram ca acest spot de promovare sa te convinga, sau te asteptam oricând să iei pulsul acţiunilor noastre prin intermediul website-ului nostru (http://www.centruldaniel.ro/), paginii de facebook (https://web.facebook.com/centrul.daniel) sau chiar vizitându-ne sediul nostrum pe strada Pictor Andreescu, nr 5, Bacau, unde ne poţi cunoaşte mai bine. Iata ca incepem anul cu o nouă campanie de strângere de fonduri prin programul fiscal de redistribuire a unui procent de 2% din impozitul încasat în anul fiscal anterior. Din experienţă ştim că orice procent contează, fie el cât de mic. Cu atât mai mult 2% poate însemna pentru proiectele Centrului Daniel un sprijin binevenit pentru susţinerea copiilor cu dizabilitati.Ce este 2%?Prevederea 2% este un mecanism de transparenţă fiscală prin intermediul căruia contribuabilii persoane fizice pot să direcţioneze până la 2% din impozitul lor pe venit către o organizaţie neguvernamentală (asociaţie sau fundaţie). La fel ca în anii trecuţi, Codul Fiscal pune la dispoziţia contribuabililor mecanismul de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul 2016, către o entitate non profit (asociaţie sau fundaţie). Cine poate redirecţiona 2%?Orice persoana cu domiciliul în România, care în anul fiscal a realizat venituri din salarii, asimilate salariilor sau din alte surse (venituri comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală, cedarea folosinţei bunurilor, operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen).De ce să redirecţionezi 2%?· Redirecţionarea celor 2 % din impozit te face un actor implicat în rezolvarea unei probleme din comunitate. Şi tu ai un cuvânt de spus în ce priveşte modul în care doreşti să fie cheltuiţi cei 2% reţinuţi din veniturile tale în anul fiscal anterior. De ce nu ai face-o?· Nu te costă nimic!· Poate nu ştii, dar gestul tău contează! Un copil cu dizabilitati poate avea un destin mult mai bun. Ce spui, participi şi tu la destinul lui?De ce 2% pentru Centrul Daniel?· Suntem o organizaţie cu peste 20 de ani vechime în comunitatea bacauana în sprijinirea copilului cu nevoi speciale si a familiilor acestora. · În prezent, 93 de copiii beneficiaza de servicii specializate, adaptate nevoilor lor. Te-am convins? Dacă da, atunci te invitam sa completezi formularul 230 si sa il trimiti pe adresa noastra de email centrul_daniel@yahoo.com sau printr-un mesaj pe Facebook https://web.facebook.com/centrul.daniel sau te asteptam la sediul nostru sa ni-l inmanezi personal. Si nu in ultimul rand, multumim tuturor celor care an de an au ales sa se alature grupului de sustinatori ai Centrului Daniel!

Publicată de Centrul Daniel pe Duminică, 19 februarie 2017

Vrei sa faci o schimbare in viata ta? Cumpara cartea bestseller “Manualul Femeii de Succes” si plannerul “ Jurnalul Femeii de Succes”, uneltele potrivite in drumul tau spre succes. Manualul Femeii de Succes
Etichete

Olarean Andra

Am creat acest blog cu scopul de a forma o comunitate dedicată femeilor, care își doresc să mențină fericirea și prosperitate atât acasă cât și la job. Mă bucur să îți fiu alături în drumul tău spre succes! Doar împreună reușim mai ușor. Iar dacă vrei să descoperi mai multe despre mai mine vizitează: Filantroapa → doneazaojucarie.ro Notar public → olareanandra-alina.ro Asociat Business → bucovinafitnesscenter.ro Blogger & Vlogger → andraolarean.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close