Dragoste

Partenerul te ajută să devii cea mai bună variantă a ta? Află acum

Partenerul te ajută să devii cea mai bună variantă a ta?

” Ca și tine, și eu am fost  dintotdeauna interesată de găsirea bărbatului potrivit. Cred că cele mai prețioase calități pe care le-am avut au fost răbdarea și încrederea că, într-o lume în care trăiesc miliarde de oameni, voi găsi o persoană potrivită. Să crezi că va fi bine e tot mai greu după ce treci prin relații din care ieși complet dezamăgită.

În principiu le-am experimentat pe toate. Am fost îndrăgostită până peste cap, am fost mințită, înșelată (ofer un cadou femeii care nu a fost niciodată înșelată și trădată). Cred că fiecare dintre noi am avut în viață cel puțin un nemernic care nu ne-a tratat cum meritam și a încercat să ne facă să ne simțim mici și neimportante.

Pentru a avea o carieră strălucită depinde doar de tine să reușești, dar pentru o relație de dragoste împlinită este nevoie de doi.

A avea o carieră de succes nu îți asigură automat și viza pentru o relație de dragoste împlinită. Sunt o mulțime de cazuri în showbiz, cu femei de succes (cântărețe, actrițe, femei de afaceri) care suportă infidelitățile, jignirile și bătăile partenerului de viață.

În dragoste, noi, femeile, suntem extrem de emoționale și frecvent lăsăm logica și rațiunea la ușa de la intrare. Credem în promisiuni și nu în fapte. Fiind emoționale, suntem programate, victime sigure. Majoritatea bărbaților având nativ mai dezvoltată partea rațională, obișnuiesc să pună în balanță situația și să ia deciziile rațional, nu emoțional ca noi.

Aud aproape în fiecare zi câte o poveste de la femei resemnate din dragoste. Să crezi că ți-ai găsit iubirea vieții tale și să descoperi că 1% din ce ți-a zis era adevărat e o experiență mai ceva ca o cursă într-un montagne-russe (suită de urcări și coborâri rapide parcurse de un vehicul) dintr-un parc de distracții. Ce poate fi mai de speriat pentru o femeie decât să îi taie bărbatul ei sentimentul de siguranță și familiaritate pe care îl avea ?

Da, am câteva experiențe pline de decepție la bord. Am plâns din dragoste și am avut momente în care m-am gândit că poate iubirea nu există și că ar trebui să mă las păgubașă. Dar ceea ce mă face diferită e că, după ce am plâns, m-am ridicat plină de speranță. Mi-am spus mereu că există suficientă dragoste în lumea aceasta pentru fiecare și că nu toți bărbații sunt la fel.  

Cred cu tărie că fiecare experiență pe care am trăit-o a avut un rol important și definitoriu pentru ceea ce am devenit astăzi, deși unele lecții au fost cam dureroase. Prin fiecare am descoperit ce îmi doresc și ce nu îmi place la o relație. Am cunoscut diferite tipuri de caracter care m-au făcut să îl apreciez mai mult pe cel pe care îl am astăzi alături.

Cum poți ști când o relație e frumoasă, dacă nu vezi și cum e când e rău?

A durat ceva, crede-mă, dar așteptarea a meritat toți banii. Am ieșit din fiecare relație în care am simțit că nu îmi mai găsesc locul. Am făcut și multe greșeli.

Cred că viața de succes nu este determinată de lipsa greșelilor, ci de perseverența persoanei care luptă fără oprire până obține ceea ce își dorește de la viață. Nu ne naștem învățate. Nu primim educația alegerilor potrivite de la familie sau școală, pentru că nu avem aceeași exemplificare a vieții perfecte.

O femeie poate dori un bărbat, dar nu și copii, aspirând să călătorească împreună o viață întreagă. Alta își dorește un bărbat puternic, care să îi asigure atât bunăstarea ei, cât și a copiilor lor. Suntem unice. Avem scopuri și nevoi diferite.

Dă-ți timp pentru a te cunoaște și alege-l pe acela care apreciază aceleași valori ca și tine. Ai răbdare. Alegerile bune au nevoie de multe încercări câteodată și nu ies întotdeauna din prima. Face parte din viață, nu te panica. Nu ești singura care caută calitate și nu un bărbat doar de dragul de a fi în rând cu lumea.

Analizează bine cum erai înainte și cum ești acum. Un partener compatibil ar trebui să te ajute să crești pe toate planurile. Indiferent că vrei să încerci o pasiune nouă, să mănânci mai sănătos sau să evoluezi pe un post mai bun la serviciu, bărbatul potrivit îți va fi alături. El te va încuraja când nu mai poți și te va mustra când îți irosești talentul. Dacă acesta nu rezonează cu valorile tale, nu te va putea înțelege și te va trage în jos de fiecare dată când vei da semne că vrei mai mult de la viață.

Pentru a avea o relație de dragoste sănătoasă îți recomand să aloci timp și atenție următorului subcapitol: copilăria avută iți influențează indirect relația sentimentală. ”

Acest articol este un extras din cartea mea de dezvoltare personala Manualul Femeii de Succes, bestseller în Cărturești. Mai multe detalii despre cartea mea găsești AICI.

Vrei sa faci o schimbare in viata ta? Cumpara cartea bestseller “Manualul Femeii de Succes” si plannerul “ Jurnalul Femeii de Succes”, uneltele potrivite in drumul tau spre succes. Manualul Femeii de Succes

Olarean Andra

Am creat acest blog cu scopul de a forma o comunitate dedicată femeilor, care își doresc să mențină fericirea și prosperitate atât acasă cât și la job. Mă bucur să îți fiu alături în drumul tău spre succes! Doar împreună reușim mai ușor. Iar dacă vrei să descoperi mai multe despre mai mine vizitează: Filantroapa → doneazaojucarie.ro Notar public → olareanandra-alina.ro Asociat Business → bucovinafitnesscenter.ro Blogger & Vlogger → andraolarean.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Îți recomand și următorul articol...

Close
Back to top button
Close