Dezvoltare personala

Oamenii văd exact ceea ce tu gândești despre tine. Mindsetul femeii de succes

Dacă vrei să fii apreciată, trebuie în primul rând să schimbi modul
în care te vezi pe tine. Sa iti schimbi mindsetul. Abia apoi vor începe și ceilalți să îți admire frumusețea!

Voi începe articolul manifestând public respect pentru toate femeile din România. Am vizitat aproape toată lumea și totuși nu am văzut nicăieri mai multe femei frumoase și cochete la un loc.
Crede-mă, aici e liga miss World pe metru pătrat. Cum îmi spunea o prietenă: „Andra, în România e greu să te remarci!” Da! Îi dau mare dreptate. Dar nu e imposibil! Noi, cele care nu avem o frumusețe ideală, reușim să ne remarcăm prin felul cochet și atractiv de a fi.

Niciodată nu m-am considerat o frumusețe rară, dar asta nu m-a afectat sincer în vreun fel. Am atras ca un magnet oamenii pe care i-am dorit în viața mea și nu mi-am impus niciodată limite, de genul „e prea bun pentru mine”, când mi-a plăcut de cineva.
Cred că secretul meu e că am știut să mă fac plăcută, am făcut un obicei din a avea grijă cum arăt și ce mănânc, am râs sincer de defectele mele și am scos în evidență tot ce am unic. La toate acestea se adaugă un mindset extraordinar de puternic. Dar nu am fost tot timpul așa, să știi!

Dacă schimbi felul în care te percepi, îți schimbi și viața! Eu sunt dovada vie a schimbării. Până la vârsta de 18 ani nu am purtat niciodată un tricou sau un maiou, pentru că îmi era rușine.

Am o cicatrice pe toată mâna dreaptă, în urma unui accident, ce s-a întâmplat când aveam un an și opt luni. Mi-a căzut pe corp o oală cu apă clocotită de pe aragaz.
Am avut arsuri de gradul 3 pe mână și pe spate. Părinții mei erau de față când s-a întâmplat. Culmea e că niciodată, dar absolut niciodată nu i-am judecat pentru asta. M-am judecat însă pe mine. Mi-a rămas semn doar pe mână pentru că noaptea, în timp ce rana trebuia să se vindece, de durere, rupeam bandajul cu dinții, iar bunica, săraca, se trezea și mă găsea plină de sânge. Au fost vremuri grele pentru ei. Eu nu îmi amintesc nimic, eram prea mică.

De ce îți povestesc asta?

Pentru că eu am trăit până la 18 ani cu dispreț față de mine. Consideram că nu merit să fiu iubită. Am văzut la un moment dat, pe plajă la Marea Neagră, un cuplu, iar ea avea o cicatrice mai mică decât a mea, tot pe mână. Atunci m-am gândit: „oare cum poate bărbatul ăla să o iubească?”

Nu doar că nu îl înțelegeam, dar nu eram deloc de acord cu asta. Viața mea s-a schimbat la 180 de grade la vârsta de 18 ani, când am făcut o operație reparatorie, cu scopul de mai reduce din cicatrice. În total am făcut 2 operații și șase lasere; s-a diminuat doar 10% din cicatrice, dar psihic sunt vindecată complet!
Țin minte exact ziua în care am purtat în public, pentru prima dată, un tricou. Cea mai fericită zi din viaţa mea!
Draga mea, cum îți explici că eu, care am fost cea mai frustrată persoană din lume, acum sunt cea mai împlinită?

Mintea este organul schimbării!

Îmi doresc din suflet să te ajut să treci peste orice complex ai avea, pentru că meriți să fii iubită, apreciată și admirată. Susțin public utilitatea tuturor operațiilor estetice, dacă se dovedește că ai o frustrare clară, verificată și confirmată de psiholog. Eu, sincer, nu am făcut nici o altă operație decât cele reparatorii pentru cicatrice și sunt foarte mulțumită de felul în care arăt.

Dar, dacă nu mi-ar conveni ceva la mine la un moment dat și aș dezvolta o frustrare, aș fi prima care aș face schimbarea. Iar dacă ce ai tu nu e rezolvabil încă, precum a fost în cazul meu, du-te urgent la un psiholog pentru a învăța să te iubești.

Nu există greșeală mai mare pe lumea aceasta, decât să crezi că nu meriți să fii iubită.

Am întâlnit odată la birou o fată de vreo 25 de ani care avea o cicatrice similară cu a mea, tot pe mână. Mi-a spus că abia reușește să își mai găsească rochii și haine care să îi acopere semnul. Încă avea frustrare în viața ei. I-am povestit entuziasmată experiența mea și i-am spus că nu aș mai face niciodată vreo operație: cicatricea este parte din mine și mă iubesc așa.

Ce am eu, mai are probabil doar 0,001% din populație și știi că un defect, cu cât e mai rar, cu atât e mai greu de acceptat de societate.
Dacă ai un pic de celulită, părul mai rar, gambele cam groase, degetul mare de la picior deformat, pistrui sau alte lucruri pentru care o femeie trăiește în depresie, am o veste bună. Schimbă percepția despre tine și ceilalți te vor vedea exact așa cum îți dorești.Țin minte că, fiind în liceu, cu cât încercam să îmi ascund cicatricea mai mult, cu atât o observau mai ușor cei din jurul meu. Așa că îmbrățișează-ți defectele și scoate în evidență tot ce ai unic și frumos.

Iubește-ți corpul pentru că ai doar unul ce te va însoți în toți anii vieții, care nu sunt puțini la număr. Îți propun o strategie pe care sincer nu știu dacă am inventat-o sau am citit-o undeva, dar funcționează de minune și mă ajută să mențin această dragoste de sine.

Mulțumește-i corpului pentru că te ajută să trăiești. Trupul tău e precum o floare: dacă vrei să înflorească, trebuie să o uzi și să o iubești.

Când merg la masaj, mă relaxez, închid ochii și mă concentrez pe zona masată. Încep să vorbesc în gând, aducând cuvinte de gratitudine și apreciere fiecărei părți din mine. Când mi se masează picioarele îmi spun: „vă mulțumesc că mă ajutați să merg oriunde doresc, că sunteți sănătoase, puternice și
frumoase”.

Când îmi sunt masate mâinile mă gândesc: „vă mulțumesc că mă ajutați să ating tot ce e frumos, să lucrez, să iau în brațe, să deschid uși, când alții, săracii, nu au același beneficiu”. De fiecare dată vin cu afirmații noi, care mă inspiră pe moment.

Mă simt împlinită după masaj. Reușesc astfel să mențin constant un nivel ridicat de conștientizare a propriei valori. Poți face asta și fără a implica masajul. Te întinzi perfect orizontal, închizi ochii, respiri adânc și îți concentrezi atenția treptat pe diferite părți ale corpului, către care transmiți în gând mesaje de
gratitudine. Adevărul e că nu există perfecțiune, iar pe cât de diverși sunt oamenii, pe atât de diverse sunt și gusturile lor. O femeie este frumoasă pentru cineva și mai puțin interesantă pentru altcineva.

Totuși, toți bărbații pe care i-am întrebat, mi-au spus că cel mai sexy la o femeie este încrederea pe care aceasta o are în ea. Se simte bine în pielea ei, indiferent că gătește, lucrează, face dragoste sau discută într-un cadru festiv.

Am întâlnit o mulțime de femei frumoase, descurcărețe la job, independente financiar și sociabile, dar total nesigure când venea vorba de frumusețe sau de capacitatea lor de a fi suficiente pentru un bărbat. Asta se întâmplă când dai peste un bărbat care nu te merită și care, în loc să muncească să se ridice la nivelul tău, te coboară la nivelul lui, criticându-te pentru te miri ce.

Țin minte că am avut și eu un specimen de acest gen alături, nu pentru mult timp, dar suficient încât să îmi fie afectată imaginea de sine. Cea mai bună perioadă a relației noastre a fost fix după ce neam despărțit! Atunci am putut realiza ce mult îmi afecta evoluția prezența unui om nepotrivit în viața mea.

Draga mea, nu te judeca! Îmbrățișează toate experiențele din viața ta. Și pe cele bune, dar și cele mai puțin bune, pentru că toate te-au ajutat să ajungi acolo unde ești astăzi. Am început acest capitol discutând despre importanța percepției de sine, pentru că indiferent cât de multe abdomene o să faci sau cu câte creme o să te dai, dacă tu crezi că ești urâtă, fix așa te vor vedea și ceilalți. Lucrează la psihicul tău, dacă vrei să funcționeze planul de nutriție pe care ți-l propun. Dacă nu ești suficient de motivată, vei renunța la primul obstacol.

Nimeni nu este perfect pe lumea aceasta și ar fi o prostie din partea ta să ai chiar de la tine această pretenție. Mindsetul potrivit este cheia succesului.

Noi, femeile, în general, tindem să fim mult mai critice cu noi însene, atunci când ne uităm în oglindă, de aceea este bine să citești cât mai multe cărți și bloguri de dezvoltare personală pentru femei. Știi doar că femeile au în general o părere deformată despre sine. Se văd mai bătrâne și mai grase decât sunt în realitate.

De ce femeile pun mai mult preț pe felul în care arată decât bărbații?

Din cele mai vechi timpuri, rolul femeii era de a procrea, iar al bărbatului de a asigura hrana și de a proteja familia. O femeie frumoasă avea mai multe șanse de a procrea și de a avea alături un bărbat alfa, adică un bărbat puternic. Dacă te tachinează partenerul de viață că petreci prea mult timp la cumpărături, spune-i că o faci
pentru el! Acesta e purul adevăr.

Să te accepți pe tine așa cum ești, cu calități și defecte, este esențial pentru a avea succes. Este primul pas spre schimbarea mult visată, indiferent că râvnești la un corp perfect sau un ten luminos.

Te provoc să îți spui în fiecare dimineață, privindu-te în oglindă: „sunt frumoasă, sunt deșteaptă și merit tot ce îmi doresc!” Dacă muncești suficient și ai un mindset potrivit, rezultatele nu vor în-
târzia să apară!

Acest fragment este extras din Cartea Manualul Femeii de Succes. Daca vrei sa citesti continuarea cumpara cartea  apasand AICI 

 Dacă ti-a placut articolul , te invit sa te abonezi 

Vrei sa faci o schimbare in viata ta? Cumpara cartea bestseller “Manualul Femeii de Succes” si plannerul “ Jurnalul Femeii de Succes”, uneltele potrivite in drumul tau spre succes. Manualul Femeii de Succes
Etichete

Olarean Andra

Am creat acest blog cu scopul de a forma o comunitate dedicată femeilor, care își doresc să mențină fericirea și prosperitate atât acasă cât și la job. Mă bucur să îți fiu alături în drumul tău spre succes! Doar împreună reușim mai ușor. Iar dacă vrei să descoperi mai multe despre mai mine vizitează: Filantroapa → doneazaojucarie.ro Notar public → olareanandra-alina.ro Asociat Business → bucovinafitnesscenter.ro Blogger & Vlogger → andraolarean.ro

3 Comments

  1. Andra, apreciez inițiativa ta de a ajuta femeile să adopte un mindset prin care să se pună mai bine în valoare și să se bucure mai mult de viață. Deși tu te adresezi în special doamnelor, se pare că ai atras pe site-ul tău și un bărbat 🙂 Sunt de acord cu tine că cei din jur au tendința să ne dea dreptate și să ne perceapă așa cum ne vedem noi înșine. Succes în continuare și să auzim de bine !

      1. Am citit cartea manualul femeii de succes si acum scriu in jurnalul femeii de succes , sunt absolut incantata , le recomand cu mare drag si astept cu nerabdare urmatoarea carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close