Dezvoltare personala
Trending

Meditația te ajută să descoperi ce vrei și rugăciunea să obții

Meditația și religia merg în mână în mână, pentru că ambele te ajută să te regăsești. Cine sunt eu? Ce vreau de la viața mea? Sunt fericită? Sunt întrebări pe care unele femei nici nu și le mai pun.

Imaginează-ți următorul scenariu:

Termini o facultate, îți găsești un serviciu, te măriți și îți pui viața pe pilot automat. Te trezești dimineața, același mic dejun, același serviciu, aceleași probleme și nevoi. Nu te simți iubită și apreciată la adevărata valoare, așa că alegi să te refugiezi în serviciu și în mâncare. Nici nu mai speri în schimbare. În loc să spui lucrurilor pe nume și să ceri fericirea pe care o meriți, îți îndrepți toată dragostea spre copiii tăi. Ajungi să trăiești pentru alții. Deodată te trezești la 50 de ani, un pic mai grăsuță decât ți-ai fi dorit și cu o stare constantă de oboseală. Simți că timpul pentru tine s-a scurs deja.

Dar cum ai ajuns aici?

Draga mea, durerea pe care o simți astăzi a fost acolo dintotdeauna, doar că tu ai ales să o ignori. Felul în care alegi să îți petreci fiecare zi din viața ta ar trebui să fie o decizie conștientă. Indiferent în ce domeniu lucrezi sau ce partener de viață ai alături, nimic nu este bătut în cuie.

Singurul lucru ce nu îl mai poți schimba este moartea. Atât! În rest, totul depinde de tine!

Pentru a nu ajunge în ipostaza de a te trezi la 50 de ani nefericită, îți recomand să formezi o legătură sinceră și puternică cu eul tău. Ia pulsul nivelului tău de fericire, zilnic.

Viața ne aduce constant o mulțime de responsabilități, care din păcate ne pun pe pilot automat și ne distanțează de ceea ce ne dorim cu adevărat. Intri în haosul zilnic și uiți de tine. E chiar foarte ușor să faci asta, când nu ai timp de nimic. Ești mereu pe fugă, încercând să rezolvi probleme și să îți îndeplinești obligațiile de femeie, mamă, angajată, fiică, iar lista pare că nu se mai termină niciodată. Încercând să mulțumești pe toată lumea, te pierzi pe tine.

Rugăciunea și meditația te conectează cu tine.

Aceste tehnici de relaxare și concentrare te ajută să te regăsești. Este momentul tău de sinceritate în care nu mai trebuie să te prefaci. Nimeni nu mai așteaptă nimic de la tine. Ascultă-te dacă vrei să trăiești o viață lipsită de frustrări.

Exersând zilnic rugăciunea și meditația ai posibilitatea să te cunoști mai bine și să construiești încet, dar sigur, încrederea în propriile forțe. Doar cunoscându-ți dorințele și fricile vei putea clădi un psihic puternic, gata să înfrunte orice provocare a vieții. Ai tot ce îți trebuie pentru a avea o viață de succes, crede-mă.

Bineînțeles că este mai ușor să te refugiezi în diferite vicii. Suntem construite să evităm durerea. Dar gândește-te că mai devreme sau mai târziu, va veni ziua în care te vei uita în oglindă și vei zâmbi sau îți vei plânge de milă. Orice efort făcut din timp îți va fi răsplătit. Alege să trăiești o viață în care să fii sinceră cu tine. Fă-ți timp pentru tine și gândurile tale.

Diferența dintre o femeie nefericită și una împlinită, este dată de faptul că, prima va trăi pentru aparențe, în timp ce a doua va face ce trebuie, când trebuie, chiar dacă asta va presupune confruntarea propriilor temeri.

Cele mai multe cred că succesul înseamnă mulți bani, faimă și un bărbat bogat alături. Muncesc pentru renume și se trezesc la bătrânețe că au trăit o viață falsă, tristă, dictată de cerințele societății actuale. Le-ar fi plăcut să picteze sau să călătorească o viață întreagă și au ajuns să lucreze 12 ore pe zi într-o corporație.
Nimeni nu poate ști mai bine decât tine ce este bine pentru persoana ta. Rezervă-ți zilnic 30 minute doar pentru tine și gândurile tale. Cu cât te cunoști mai bine, cu atât vei trăi o viață mai veritabilă.

Meditația te ajută să descoperi ce vrei și rugăciunea te ajută să obții.

Indiferent cine ești și ce religie ai, absolut toată spiritualitatea se rezumă la aceleași principii. Să crezi că orice vis poate deveni realitate și să oferi ce dorești să primești sunt regulile universal acceptate.

Meditația te conectează cu propriul eu. Te ajută să îți eliberezi mintea și să te concentrezi pe propria existență. Îți dai voie să simți și să îți cunoști cele mai ascunse dorințe pe care, în viața de zi cu zi, le ignori. Practicată constant, meditația te ajută să fii conectată cu propriul eu. Asta este esențial pentru a trăi o viață pe care tu ți-o dorești și nu pe care părinții sau partenerul de viață o vrea pentru tine.
Rugăciunea îți dă putere să crezi că vei reuși. Este reconfortant să știi că ai alături ceva mai presus decât tine, care te ascultă și este gata oricând să te ajute. Conexiunea cu divinitatea se construiește treptat dar, odată formată, rămâne acolo pentru totdeauna.

Datorită rugăciunii, nu te vei simți niciodată neputincioasă și nici o provocare nu îți va părea prea mare.

Este un scut, pe care îl vei purta mereu și care îți va da putere să muți chiar și munții din loc. Indiferent ce credință ai, îți recomand să cauți un loc în care să te regăsești. Citește, cercetează, vizitează alte tărâmuri. Sunt o mulțime de credințe și religii menite să facă femeia să se simtă acceptată, iubită și puternică.

Eu am crescut într-o familie în care credința era o normalitate. Consideram că toată lumea din jurul meu credea în Dumnezeu, fiind crescută în Bucovina, o zonă a României cu multe mănăstiri, istorie și tradiții.
Am ajuns să mă rog zilnic, doar când am conștientizat că visele îmi sunt prea mari pentru a reuși singură. Atunci m-am îndreptat, ca orice muritor disperat, la un ajutor extra. M-am disciplinat repede. Am început să merg la biserică și să îmi fac rugăciunile, zicându-le ca pe bandă rulantă. Inițial îmi fugea des gândul în altă parte dar, ca în orice domeniu, chiar și aici experiența își spune cuvântul. După o vreme, am simțit că sunt ascultată, iar asta mi-a
dat putere să continui.

M-am rugat ca să reușesc la examene, ca să găsesc o soluție când relația de dragoste era nesatisfăcătoare, ca să îi am acasă din nou, fericiți și sănătoși, pe toți membrii familiei mele. M-am rugat ca Dumnezeu să îmi dea putere și înțelepciune, să devin cea mai bună versiune a mea, și să am o viață pe care să nu o regret la bătrânețe.
Muncesc zilnic la asta.

Conștientizez că, indiferent de cât de mult succes aș avea astăzi, mâine este o nouă zi, care vine cu noi provocări.

Rugăciunea mă ajută să scap de frica necunoscutului și să privesc viitorul cu încredere și fără prejudecăți. Sincer îți spun, dacă te vei ruga constant, după o perioadă, efectiv, vei simți că rugăciunea îți este ascultată. Din păcate, indiferent cât de multe pagini aș scrie despre asta, știu că nu poți fi convinsă doar din cuvinte. Așa că, tot ce pot să fac, este să te invit să explorezi și această latură.

Meditația am descoperit-o citind cărți de dezvoltare personală.

De când eram mică, mama făcea yoga și mă sfătuia mereu să descopăr această lume. Ea este un model pentru mine și astăzi reușește să mă surprindă cu informații noi, pe care sincer nu știu când mai are timp să le asimileze. Lucrează, ca majoritatea mamelor, de dimineață până seară și totuși reușește să le facă pe toate. De la ea am învățat să acord atenție medicinei alternative și spiritualității.

Cred că noi, femeile, ar trebui să investim timp și energie mai multă în aceste lucruri mici, dar atât de esențiale, pentru a avea o viață de succes. Deschide-ți inima și dă-i spiritualității o șansă. S-ar putea să descoperi o lume nouă, plină de oportunități!

Iată ce arată studiile. De ce este bine să meditezi?

  •  poate schimba structura creierului, determinând o schimbare a percepției despre experiențele prin care ai trecut
  • crește puterea de memorare
  •  te ajută să faci față mai bine perioadelor de stres
  • îmbunătățește concentrarea și atenția
  • este benefică pentru persoanele ce suferă de anxietate socială
  • ajută în procesul de vindecare și eliberare de vicii
  • mărește speranța de viață
  • previne bolile cardiovasculare cu 30%
  • previne apariția cancerului cu 49%
  • este antidepresiv natural

În 2009 Elizabeth H. Blackburn, Carol W. Greider și Jack W. Szostak au primit premiul Nobel pentru descoperirea modului în care cromozomii sunt protejați de telomere, adică, în traducere liberă, ce anume determină îmbătrânirea. Mai apoi s-au făcut studii și s-a descoperit că meditația și yoga ajută la la menținerea tinereții, întrucât spiritualitatea efectiv conservă celulele (telomerele). Astfel, putem amâna îmbătrânirea și moartea noastră. Această descoperire este o mană cerească pentru noi, femeile, care dorim să arătăm mereu frumoase și sănătoase.

Cum să meditezi?

În primul rând ar trebui să fii într-un loc liniștit, singură, fără a fi presată de timp. Îmbracă-te în ceva comod, închide ochii și relaxează-te. Provocarea este de a-ți goli mintea și de a-ți lăsa emoțiile să iasă la iveală, timp de câteva minute. Bineînțeles că o să îți vină în minte tot felul de gânduri: nu te învinovăți, ci imediat ce le conștientizezi, înlătură-le și respiră în continuare adânc. Pe măsură ce repeți experiența, îți va fi tot mai ușor.

Poți medita acasă, în pat, sau în pauza de la serviciu. 10 – 15 minute pe zi sunt suficiente și fac adevărate minuni. Meditația este o pregătire activă a minții pentru a crește gradul de conștientizare.

Am analizat ani de-a rândul care este motivul pentru care noi, femeile, facem atât de multe compromisuri și lăsăm șansa unei vieți mai bune să treacă pe lângă noi. Am ajuns la concluzia că nu prea avem încredere în forțele proprii, ne este frică de necunoscut și eșec.

Atunci mi-a venit ideea să concep un ghid de meditație audio prin care să transmit mesaje motivaționale tuturor femeilor, care vor să devină cea mai bună versiune a lor. Am primit reacții pozitive de la femei de pretutindeni și ți-l recomand cu drag și ție. Durează doar 10 minute și poate ascultat gratuit AICI

Iată ce arată studiile: De ce este bine să te rogi?

• crește încrederea în propriile forțe și în ceilalți
• scade nivelul de anxietate și stres
• oamenii care se roagă sunt mai optimiști
• crește puterea de auto-control
• rugăciunea este recomandată în paralel cu vindecarea de vicii
• crește nivelul de gratitudine și, implicit, calitatea vieții
• crește nivelul de empatie față de problemele celorlalți
• este o formă specială de meditație și poate, prin urmare, să transmită toate beneficiile pentru sănătate care au fost asociate cu meditația

Cum să te rogi?

Eu încep rugăciunea mulțumind pentru tot ceea ce am deja. Menționez toate lucrurile pentru care sunt recunoscătoare. Asta mă ține cu picioarele pe pământ și mă face să nu uit, în primul rând, cât de multe lucruri am deja. Apoi mă adresez Divinității, cu o rugăciune, menită să aducă cadrul solemn al spiritualității în inima mea. De fiecare dată, mă rog și ocrotitorului meu, Sfântul Spiridon. În funcție de crezul și religia fiecăruia, ne putem ruga la diferite entități în care credem.

Cred, deopotrivă, că fiecare are libertatea să se exprime exact cum simte și că, multe reguli sunt mai mult preluate din tradiție, decât nou concepute. Îți recomand să te rogi
exact cum simți că este bine pentru tine. Rugăciunea mi-o termin adresându-mă direct și exprimându-mi dorințele pentru perioada imediat următoare și pe termen lung. Astfel, prin rugăciune reușesc să fiu mereu conectată cu dorințele mele sincere.

Acest fragment este extras din Cartea Manualul Femeii de Succes. Daca vrei sa citesti continuarea cumpara cartea  apasand AICI 

 Dacă ti-a placut articolul , te invit sa te abonezi 

Fotografia a fost facuta de cititoarea Teodora Carina careia ii multumesc frumos.

Vrei sa faci o schimbare in viata ta? Cumpara cartea bestseller “Manualul Femeii de Succes” si plannerul “ Jurnalul Femeii de Succes”, uneltele potrivite in drumul tau spre succes. Manualul Femeii de Succes
Etichete

Olarean Andra

Am creat acest blog cu scopul de a forma o comunitate dedicată femeilor, care își doresc să mențină fericirea și prosperitate atât acasă cât și la job. Mă bucur să îți fiu alături în drumul tău spre succes! Doar împreună reușim mai ușor. Iar dacă vrei să descoperi mai multe despre mai mine vizitează: Filantroapa → doneazaojucarie.ro Notar public → olareanandra-alina.ro Asociat Business → bucovinafitnesscenter.ro Blogger & Vlogger → andraolarean.ro

Îți recomand să verifici și aceste articole...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close