Dezvoltare personala

Esti femeia de tip sacrificiu?

– Mamă de ce nu ai grijă mai mult de tine și sănătatea ta? Ți-am spus de atâtea ori că vei ceda la un moment dat, dacă nu te pui mai devreme la somn și dacă nu încerci să te stresezi mai puțin. De ce nu ai grijă de tine? De ce esti femeia de tip sacrificiu?

-Nu am timp pentru mine pentru că trebuie să am grijă de voi. Întotdeauna am pus fericirea celorlalți în fața mea.

-Mamă, dar cum vei mai avea grijă de noi, când o să te îmbolnăvești?

Pentru tine mamă și pentru toate mamele, de tip sacrificiu din lume am câteva cuvinte să vă adresez.

Te rog din suflet înțelege că eu, copilul tău sunt fericită, dacă te văd sănătoasă, veselă și energică. O să îmi spui că, dacă nu munceai atât, nu mai aveam eu copilărie confortabilă și da, îți mulțumesc. Înțeleg că te-ai luptat toată viața pentru a-mi asigura cele necesare. Apreciez din suflet pentru tot ce mi-ai oferit, dar află că nu este o avere mai prețioasă în lume, ca  timpul petrecut împreună și sănătatea ta, mamă!

Ești o femeie de succes, care ai muncit pentru tot ce ți-ai dorit. Ți-ai sacrificat tinerețea pentru a mă crește pe mine. Un lucru, care noua generație nu o mai face, atât de des. Ești tot ce am mai bun și frumos pe lumea asta și de aceea îți spun: dacă mă iubești, gândește-te și la tine!

Îngrijește-ți sănătatea și mă vei face fericită! Ai grijă de tine la fel de bine, cum m-ai îngrijit și pe mine! Meriți din plin, mamă! Gata, fă o schimbare!

Lucrează mai puțin, spune nu lucrurilor, pe care nu ți le dorești cu adevărat și savurează din plin anii ce urmează să îi mai trăiești pentru că da, mamă, știu că sună înfricășător, dar jumătate din timp s-a scurs deja! Ești cea mai deșteaptă persoană pe care o cunosc. Aplică măcar jumatate din ce ști deja și viața ta va căpăta un nou sens!

Draga mea, este foarte frumos să trăiești prin ceilalți, manifestând bucurie pentru realizările lor, dar nu te uita pe tine! Și tu ai dreptul la fericire! La îndeplinirea tuturor dorințelor și satisfacerea nevoilor! Știu că o mamă trebuie să gândească pentru toți membrii familiei, dar nu te neglija. Și fericire ta contează!

Nu vei putea avea grija de cei dragi, dacă tu te neglijezi la nesfârșit

Am întâlnit odată o fată de 18 ani foarte talentată la muzică. Avea o voce impecabilă. Era foarte deșteaptă și descurcăreață și o aștepta un viitor strălucit. O interesa  să îsi continue studiile pentru a avea o  carieră în domeniul muzicii. A întâlnit apoi, un băiat de care s-a îndrăgostit nebunește! A acceptat imediat propunerea în căsătorie. O dragoste pură, adolescentină. Acest băiat o iubea la nebunie, atât de mult, încât o dorea doar pentru el. De frică că ar pute-o pierde i-a cerut să renunțe la visul ei de a cânta, invocând că distanța le-ar afecta relația. Povestea se termină cum fata din povestea mea, acceptă compromisul. Un compromis, care cu siguranță, o macină și acum pe interior.

Nu am reușit  din păcate să o conving că o persoană, dacă te iubește  vrea  să îți împlinești toate visele și să fii cea mai fericită din lumea. Că o femeie neimplinită se usucă ca o floare fără apă. Era prea tânără și îndrăgostită. Sper însă, că timpul îi va deschide ochii. Ei și ție, dacă te recunoști în povestea mea.

Ești responsabilă pentru fericirea ta!

Ai grijă de tine, de sănătatea ta și fă lucrurile care îți plac cu adevărat și îți aduc împlinire. Chiar dacă nici unui membru al familiei nu îi place să se uite la un film siropos de dragoste, dacă ție asta îți face weekend-ul perfect, fă-o! Caută să faci în primul rând lucruri, care ție îți aduc bucurie, pentru că o femeie fericită este și o companie plăcută!

Vorbeam recent cu o prietenă la telefon și îmi povestea că are discuții în contradictoriu cu iubitul ei, care îi reproșează că merge de trei ori pe săptămână, câte o oră la o sală de fitness, în loc să petreacă timp cu el. Iar ea îmi spunea că îl iubește, dar nu vrea să renunțe la antrenamente pentru că acela e momentul ei de relaxare. El nu îi înțelegea pasiunea și o judeca, făcând-o egoistă.  Realitatea e că el avea o relație de co-dependență față de ea și lega fericirea personală de timpul petrecut împreună. Ce poate fi mai greu decât un partener de viață, care dorește să îi oferi permanent atenție?

Nu lăsa pe ceilalți să îți conducă viața, alegând în locul tău ce este bine pentru tine și cum ar trebui să îți petreci timpul. Tu ești singura în măsură să faci asta. Nu fi femeia de tip sacrificiu!

Iar dacă simți că îți este îngrădită libertatea sau ignorate visele comunică cu cei pe care îi iubești și explică-le că și tu ai dreptul la fericire. Dacă nu vor înțelege poate fi un semn că nu te iubesc suficient. Dragostea presupune să dorești ca celălalt să fie fericit, chiar și atunci când asta e în defavoarea ta, bineînțeles cu condiția să nu îți fie afectată integritatea personală.

Prietenii, familia, partenerul de viață te asistă pe parcursul vieții, dar nu pot munci ei în locul tău pentru ca viața ta să fie fericită. Este de datoria ta să comunici cu ei când te doare și te simți rănită, când primești mai puțin decât meriți, când vrei ceva.

Oferă fără să aștepți nimic în schimb! Nu îți sacrifica visele, crezând că ceilalți vor fi obligați să îți întoarcă favoarea! Fericirea ta depinde doar de tine!

Societatea ne-a educat ca trebuie să sacrificăm totul pentru familia noastră. Dar adevărul e că trebuie să ai grijă de tine întăi pentru a avea puterea să te îngrijești de cei din jurul tău. Dacă se pierde echilibrul personal, riști să dai vina pe ceilalți pentru nefericirea ta.

Ceea ce se întâmplă este că uităm cum putem să ne facem pe noi însene fericite! Așa că, încearcă să menții echilibrul personal și vei fi din ce în ce mai fericită.

Acest fragment este extras din Cartea Manualul Femeii de Succes. Daca vrei sa citesti continuarea cumpara cartea  apasand AICI 

carte
Vrei sa faci o schimbare in viata ta? Cumpara cartea bestseller “Manualul Femeii de Succes” si plannerul “ Jurnalul Femeii de Succes”, uneltele potrivite in drumul tau spre succes. Manualul Femeii de Succes
Etichete

Olarean Andra

Am creat acest blog cu scopul de a forma o comunitate dedicată femeilor, care își doresc să mențină fericirea și prosperitate atât acasă cât și la job. Mă bucur să îți fiu alături în drumul tău spre succes! Doar împreună reușim mai ușor. Iar dacă vrei să descoperi mai multe despre mai mine vizitează: Filantroapa → doneazaojucarie.ro Notar public → olareanandra-alina.ro Asociat Business → bucovinafitnesscenter.ro Blogger & Vlogger → andraolarean.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close