Dezvoltare personala

Dobândește mindset-ul unei femei de succes

Felul în care te percepi va determina mindset-ul tău în fața obstacolelor pe care le vei întâmpina pe parcursul vieții.

Cum ai reacționa în situația în care ai eșua un examen important și definitoriu pentru a practica profesia vieții tale?

Dacă ai o stimă de sine scăzută vei spune: „sunt o ratată, pe bună dreptate nu m-au acceptat”,  „adevărul e că niciodată nu voi fi așa bună ca X, nu e de mirare că sunt atât de des criticată”,  „iar m-am făcut de rușine, ce vor spune prietenii?”.  Dacă însă ai o stimă de sine crescută, vei gândi: „nu am fost aleasă, hai să văd ce pot îmbunătăți la mine pentru a reuși data viitoare”,  „știu că pot mai mult, așa că voi munci mai mult”.

Psihologul Albert Ellis, practician al terapiei cognitive, a identificat tiparele de gândire ale oamenilor ce nu au succes în viață.

Acesta a descoperit că problema persoanelor negativiste e că tind să generalizeze un caz izolat, raportându-l la întreaga lor viață. Faptul că „ai dat-o în bară” o dată, nu îți reduce calitatea vieții la zero. Există viață și după concediere sau divorț.  A blama pe cineva sau a te considera victima din poveste, nu îți va îmbunătăți calitatea  vieții. Fiecare persoană a mai greșit. Este omenește și face parte din drumul tău spre evoluție.

Secretul unei vieți de succes este să accepți ideea că ai greșit în trecut, fără a te urî; trebuie să analizezi situația și să îți asumi responsabilitatea. Să nu dai vina pe tine (autovictimizare) și nici pe alții (blamare) pentru acțiunile întreprinse de tine.

Acceptă realitatea așa cum este și încearcă în mod constant să devii tot mai bună în ceea ce faci. Cu toții avem tentații în viață, iar diferența dintre reușită și eșec este dată de autocontrol, disciplină, putere de a recunoaște și asumare a greșelilor. Fericirea constă în a te bucura de lucrurile mărunte de zi cu zi.

Te bucuri doar când faci ceva excepțional (mergi în vacanță, promovezi un concurs) sau iei parte la un eveniment important (căsătorie, nașterea unui copil)?

Este suficient un singur lucru banal (te-ai îngrășat un kilogram, ți s-a descărcat bateria la telefon) pentru ca ziua ta să fie una ratată?

Te gândești constant la viitor și aștepți fie să treacă, fie să vină o zi anume?

Atunci te încadrezi perfect în criteriile doctorului Glenn Schiraldi. Fericirea ta depinde de evenimentele exterioare, iar asta îți poate afecta grav stima de sine. Viața ta este suma experiențelor pe care le trăiești și care te-au adus acolo unde ești astăzi. Este imposibil să nu găsești câteva lucruri pentru care să nu fii recunoscătoare. Important e cu ce ochi îți privești viața: pozitivi sau negativi.
A-ți lega fericirea doar de anumite momente excepționale și rare din viața ta, înseamnă a-ți condamna singură viața la nefericire.

 Condamnarea sinelui duce la epuizarea motivației.

Este important să facem distincția între a te simți rău în legătură cu un eveniment și a-ți fi rușine de ce s-a întâmplat. Este benefic să simțim vină când greșim, dar este rău să transpunem acea situația asupra valorii personale. Când mănânci data viitoare o prăjitură în plus, nu te mai critica și blama. Ești la fel de specială și unică, chiar dacă ți-ai încălcat o promisiune.

Spune-ți: „poate încă nu sunt atât de bună, dar voi fi”. Adu-ți aminte că ești o creație perfectă, apreciază-te și iubește-te așa cum ești. Doar așa vei putea clădi treptat, cărămidă cu cărămidă, acțiuni de care să fii mândră.
Este importat să lucrezi la stima de sine, pentru a nu te lăsa atinsă de criticile celor din jur sau de situațiile când eșuezi în viață. Crede în tine, pentru a reuși să te ridici și să mergi mai departe, când totul pare să nu mai funcționeze în viața ta.

Înconjoară-te de oameni care să te susțină constant, pentru a-ți îndeplini visele!Trezește-te în fiecare dimineață spunându-ți cuvinte încurajatoare. Ești frumoasă, deșteaptă și meriți tot ce îți dorești! Acum ești în drumul tău spre succes!

Niciodată nu e prea târziu pentru a trăi exact viața pe care o visezi! Țintește sus și acordă-ți 10 minute în fiecare zi pentru a o vizualiza până la cele mai mici detalii: unde vei locui, cum vei arăta, ce vei lucra, ce fel de prieteni vei avea în viața ta, cum te va trata partenerul de viață, ce locuri vei vizita. Acest exercițiu de imaginație te va ajuta să începi să crezi, treptat, că se poate și vei atrage exact lucrurile pe care ți le dorești în viață. Poartă-te de parcă deja le-ai
obținut și respectă-te ca atare.

Nu lăsa oameni toxici să îți taie aripile și să îți spună că vorbești prostii, visezi prea mult și nu meriți nimic.

Lor le e frică că nu vor putea ține pasul cu tine. Ține-i departe pe cei ce nu îți împărtășesc idealurile și apropie-te de cei ca tine. O viață petrecută alături de o persoană negativistă, care te critică toată ziua, este o viață tristă.

Dacă treci printr-o perioadă în care ai mai multe probleme, evită să generalizezi întreaga viață prin prisma acesteia.

O singură ceartă de cuplu, nu reduce întreaga relație la una nefericită. Creierul nostru este structurat să memoreze evenimentele care au avut un impact emoțional puternic în viața noastră. Cele mai puternice emoții, sunt cele în care ne este frică. Încearcă să înveți cât mai multe despre cum funcționăm, pentru a putea ști cum să reacționezi. O perioadă mai grea din viața ta rămâne doar o perioadă mai grea. După ploaie vine întotdeauna soare.

Dacă ai fost crescută într-un mediu în care ai fost educată că femeia nu poate muta munți și clădi imperii, gândește-te la Oprah– o femeie afro-americană născută dintr-o aventură, într-o eră în care societatea respecta doar familia tipică de rasă albă. Astăzi, este prima femeie de culoare care a devenit multi-milionară și uimește întreaga lume cu nenumăratele campanii umanitare, prin care a ajutat milioane de oameni.

Nu te lăsa influențată de ce zic oamenii. Nu există un algoritm clar, care va determina dacă vei fi, sau nu, o femeie de succes. Poți să te naști într-o familie săracă și să dormi sub cerul liber, ca Bruno Mars, și apoi să dai lovitura.

Atitudinea unei femei de succes este următoarea: indiferent de ce ți se întâmplă astăzi, mâine sau peste zece ani, tu crezi la fel de mult faptul că ești o ființă unică, care merită să ducă viața pe care și-o dorește.

Acest crez este acompaniat de o atenție mărită acordată sănătății, frumuseții și capacității tale intelectuale. Perseverând și muncind constant pentru visul tău, indiferent cât de mare este, acesta va deveni realitate.

Evită capcana de a te compara cu ceilalți. Provoacă doar frustrare! În loc să te gândești ce poți face tu pentru a fi mai bună, îți pierzi timpul gândindu-te la ce fac alții pentru a-și îndeplini visul.
Asta îți va provoca frustrare și se va transforma în timp în invidie o emoție care te va umple de energie negativă. Crede-mă, nu ai nevoie de surplus de încărcătură emoțională. Strategia este să îți vezi de visul tău, să te trezești și să te duci la somn cu același gând: „Ce pot face eu, pentru a fi mai bună?”.

Ești o ființă unică, o persoană care poate lăsa cu adevărat o amprentă în acestă viață. Totul depinde doar de tine. Investește în educația ta emoțională pentru a-ți clădi un psihic puternic, indestructibil.
Societatea actuală a creat stereotipul că ai o viață ratată dacă nu ai bani, copii sau faimă. Viața merită trăită așa cum ți-o dorești tu, nu cum se așteaptă alții să o ai! Nu te lăsa condusă de părerea celorlați.

Doar gândul că trăiești o singură dată ar trebui să fie suficient de mobilizator pentru a-ți trăi viața conform propriilor reguli. Tu poti fi o femeie de succes!

Îți recomand să îți faci un obicei din a-ți analiza gândurile pe care le ai pe parcursul unei zile. Sunt încurajatoare și pozitive sau negativiste și triste?
Mie mi s-a schimbat viata in momentul in care am inceput sa  îmi notez în…..

Acest fragment este extras din Cartea Manualul Femeii de Succes. Daca vrei sa citesti continuarea cumpara cartea  apasand AICI 

 

 Dacă ti-a placut articolul, te invit sa te abonezi 

Fotografia  a fost facuta de cititoarea Vlad Lupacescu fata de care sunt recunoscatoare.

Vrei sa faci o schimbare in viata ta? Cumpara cartea bestseller “Manualul Femeii de Succes” si plannerul “ Jurnalul Femeii de Succes”, uneltele potrivite in drumul tau spre succes. Manualul Femeii de Succes
Etichete

Olarean Andra

Am creat acest blog cu scopul de a forma o comunitate dedicată femeilor, care își doresc să mențină fericirea și prosperitate atât acasă cât și la job. Mă bucur să îți fiu alături în drumul tău spre succes! Doar împreună reușim mai ușor. Iar dacă vrei să descoperi mai multe despre mai mine vizitează: Filantroapa → doneazaojucarie.ro Notar public → olareanandra-alina.ro Asociat Business → bucovinafitnesscenter.ro Blogger & Vlogger → andraolarean.ro

One Comment

  1. Viața mea sa schimbat?Da sa schimbat atunci când am reusit sa finalizeze de citit cele 295 de pagini.Si sunt la un pas distanta de visul meu,.Cu drag continu sami îndeplinesc obiectivul si acum sunt mândră si de Jurnalul Femeii de Succes. Am urcat câteva trepte spre succes cand voi ajunge mai sus voi reveni.Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close