Frumusețe

De când fac asta, slăbesc cu 33% mai repede

Este cunoscut faptul că felul în care arătăm ne influențează nivelul de fericire. 79% dintre femei cred că viața lor ar fi mai frumoasă dacă ar fi mai slabe. În plus, ideea că avem un singur corp pe perioada întregii noastre vieți este un motiv suficient de bun pentru a începe să îl tratăm cu respectul cuvenit.

După cum știi, sănătatea este mai prețioasă decât toate, pentru simplul motiv  că nu poate fi cumpărată. Fiecare trăiește după cum își așterne. Așa că preocuparea noastră principală va fi să fim în primul rând sănătoase, iar dacă vrem să slăbim sau să ne îngrășăm, să alegem calea sănătoasă.

După cum ți-am povestit și în cartea mea Manualul Femeii de Succes, am încercat și eu, în trecut, marea cu degetul încercând tot felul de diete faimoase. După fiecare astfel de experiență, am ieșit destul de șifonată și atunci mi-am propus să aleg calea sigură ce aduce rezultate în timp, și nu neapărat pe moment, pentru că se pare că nu există scurtături.

Așa că aș vrea să stabilim de la început. Pe lângă faptul că după ce ții o dietă strictă se declanșează efectul de yoyo (adică te îngrași dublu după ce te lași), îți privezi și corpul de o mulțime de nutrienți esențiali pentru a funcționa optim. Indiferent că alegi să mănânci pentru o perioadă  doar proteine sau doar fructe, mai devreme sau mai târziu vei observa pe propria piele consecințele unei alimentații neechilibrate. Printre cele mai des întâlnite sunt: deficit de atenție, piele fără luminozitate, lipsă de energie, indispoziție, unghii casante, etc. Scopul tău este să fii frumoasă, dar și aptă pentru a-ți împlini visurile. Draga mea, soluția e simplu: alimentație echilibrată!

Perfect! Acum, după ce am stabilit strategia, hai să îți spun câteva lucruri de bază (pe care poate le știi), dar e obligația mea să ți le reamintesc.

Macronutrienții sunt: proteine, carbohidrați, grăsimi. Propunerea mea e ca atunci când mănânci să ții cont de următoarele aspecte:

 • să mănânci în fiecare zi  proteine, carbohidrați și grăsimi;
 • să mănânci 3 mese pe zi, iar ultima masă să fie cu cel puțin 3 ore înainte de a te culca;
 • în afara meselor, să mănânci 1/2 gustări sănătoase (un pumn de alune/ o banană) pentru că te ajută să îți ții în frâu alte pofte mult mai periculoase, precum ciocolata;
 • atunci când mănânci, să nu te uiți la televizor sau pe telefon, ci să savurezi alimentele;
 • să mesteci încet, pentru că avem nevoie de 20 de minute pentru ca informația că ești sătulă să ajungă la creier; dacă te grăbești, riști să mănânci prea mult și să te simți apoi obosită;
 • să mesteci îndelung pentru a facilita digestia (ideal ar fi de 20 de ori fiecare îmbucătură, dar, sincer, și mie mi se pare imposibil);
 • pentru a nu cădea pradă tentațiilor nesănătoase, păstrează în geantă/torpedoul mașinii mereu o banană sau alune/caju/migdale/semințe;
 • să alegi preponderent alimente sănătoase și hrănitoare, iar cele nesănătoase să rămână o excepție (ideal ar fi să consumi alimente nesănătoase maximum la o masă ]n timpul unei săptămâni);
 • să combini inteligent alimentele, pentru a nu îngreuna digestia;
 • să ții evidența cantității, pentru că te vei îngrășa, chiar dacă mănânci alimente sănătoase;
 • să guști (a se citi să iei o lingură/bucățică) dacă poftești vreun fel de mâncare, pentru a nu aduna frustrări ulterior;
 • să ai răbdare, efectele apar în timp, dar rămân apoi o perioadă îndelungată, dacă menții cantitatea și calitatea mâncării;
 • să nu te învinovățești; faptul e consumat, nu mai poți face nimic în acest sens. În plus, auto-învinovățirea îți afectează stima de sine și, culmea, cu cât te plângi mai tare, cu atât cresc șansele ca ceea ce mănânci să se depună imediat pe corpul tău. Ignoră momentul și mergi mai departe. Viitorul contează și acesta stă în mâinile tale și poți să îl modelezi cum vrei.

Studiile arată că simpla completare zilnică într-un jurnal îți sporesc șansele de succes cu 33%.

Motivul este datorat de faptul că în momentul în care scrii, conștientizezi cu adevărat de fapt care este realitatea și cât de aproape sau departe ești de obiectivul tău. Scriind îți dezvolți aptitudinea de a-ți vedea propria viață cu alți ochi.

Un studiu efectuat de Leadership IQ pe un eșantion de 4690 de bărbați și femei a scos la iveală că bărbații datorită construcției genetice își pot vizualiza obiectivele mult mai ușor decât femeile. Asta îi ajută în conceperea unei strategii clare.

Cu alte cuvinte, problema e că deși ne facem planuri, chiar mai mărețe decât bărbații (tot studiile au spus-o), lipsa vizualizării concrete a obiectivelor ne împiedică în drumul nostru spre succes. Soluția este de a a ne scrie obiectivele, spun doctorii neurologi. Aceștia au ajuns la concluzia că astfel, scopurile noastre se fixează mult mai bine în memorie. Asta ne ajuta să ne reamintim mereu ce ne dorim de fapt și să cădem mai greu victime ale impulsurilor de moment care ne strică mai mereu planurile.

La cererea cititioarelor cărții mele bestseller, Manualul Femeii de Succes am conceput cea mai complexă versiune a unui planner. Stiu sigur că poate da rezultate extraordinare tuturor femeilor ce îl folosesc. L-am intitulat Junalul Femeii de Succes.

Scopul acestui jurnal este de a ajuta femeile de pretutindeni să își atingă cu mai multă ușurință obiectivele. Știu că dacă aplici strategiile potrivite și ești perseverentă poți deveni și obține absolut tot ceea ce îți dorești.

Pe mine m-a ajutat acest jurnal și pot garanta utilitatea lui pentru că i-am simțit puterea chiar eu. Am hotărât să îl concep în urma eforturilor mele a de a găsi de cumpărat unul complet și complex în același timp, dar ușor de utilizat.

Majoritatea tratează un subiect sau altul(nutriție sau administrarea bugetului). Iar viața mea înseamnă mai mult decât un domeniu. Voiam să ajute să ne dezvoltăm atât personal, profesional cât și spiritual.

O femeie de succes este o prezență complexă preocupată atât de felul în care arată, cât și de evoluția ei. Asta m-a determinat să public acest prezent jurnal  atât de complex și totuși atât de ușor de utilizat.

Acest jurnal este unealta potrivită pentru:

 • a te cunoaște cu adevărat
 • a dezvolta abilitatea de a-ți prioritiza sarcinile în funcție de priorități
 • a-ți administra bugetul eficient
 • a obține o siluetă de invidiat
 • a dezvolta abilitatea de a vedea și a aprecia lucrurile pozitive din viața ta
 • a stabili clar obiectivele pe termen lung, mediu și scurt
 • a concepe planuri concrete și eficiente pentru realizarea obiectivelor propuse
 • a monitoriza rezultatele personale periodic
 • a învăța cum să schimbi constant strategiile disfuncționale
 • a învăța să acorzi timp periodic îngrijirii personale

În plus te voi invita prin intermediul acestui jurnal  să faci zilnic 2 exerciții ce durează doar 3 minute: dimineața un exercițiu de recunoștință, iar seara un exercițiu de meditație. Studiile prezintă o mulțime  de avantaje pentru care merită să implementezi aceste 2 tabieturi despre care poți citi în Jurnalul Femeii de Succes.

Am dorit ca acest jurnal să fie practic, ușor de folosit, dar și relaxant. Tocmai de aceea la fiecare început de lună vei putea citi o poveste cu tâlc, un gând sau un sfat scrise în stilul cărții Manualul Femeii de Succes cu care deja te-am obișnuit. 

Sunt extrem de fericită să pot împărtăși cu tine plannerul meu, despre care poti afla mai multe apasand Aici – Jurnalul Femeii de Succes! 


Vrei sa faci o schimbare in viata ta? Cumpara cartea bestseller “Manualul Femeii de Succes” si plannerul “ Jurnalul Femeii de Succes”, uneltele potrivite in drumul tau spre succes. Manualul Femeii de Succes
Etichete

Olarean Andra

Am creat acest blog cu scopul de a forma o comunitate dedicată femeilor, care își doresc să mențină fericirea și prosperitate atât acasă cât și la job. Mă bucur să îți fiu alături în drumul tău spre succes! Doar împreună reușim mai ușor. Iar dacă vrei să descoperi mai multe despre mai mine vizitează: Filantroapa → doneazaojucarie.ro Notar public → olareanandra-alina.ro Asociat Business → bucovinafitnesscenter.ro Blogger & Vlogger → andraolarean.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Îți recomand și următorul articol...

Close
Back to top button
Close