Campanii Umanitare

Ultimele studii spun ca pentru a fi mai fericita trebuie sa ajuti pe altii! Afla de ce!

Un studiu recent a demonstrat faptul că în momentul în care ajutăm pe cineva, acel lucru ne aduce nouă mai multe beneficii decât celui care are parte de acel serviciu.

Ultimele studii ne arata ca cei ce ajuta pe altii sunt mai fericiti! Afla de ce!

Cercetătorii au folosit puterea creierului pentru as imagina lucruri si pentru a identifica o serie de beneficii pe care creierul le percepe în momentul în care oferă sprijin altora. Pentru acest studiu, participanţii au fost puşi să îşi reamintească diverse scenarii în care au dat sau au primit sprijin social.

 

Cercetatorii au observat faptul că în momentul în care o persoană se gândea la ceea ce oferă şi la faptul că face un gest caritabil, aceasta a avut beneficii psihice mult mai mari decât când primea ajutor.

Într-o lume unde totul funcționează după principiul  care pe care, adesea lumea e condusă de sentimentul de avariţie, iar dorința de împărtăşi cu alții e foarte scăzută. Este liniştitor să ştim că dintr-un anumit punct de vedere creierul nostru este satisfăcut de gândul că ai ajutat şi ai făcut un bine, decât de faptul că ai fost egoist şi răutăcios.  

De asemenea, ajutorarea nevoiaşilor a fost asociată cu creşterea activităţii creierului într-o zona în care funcţionează ca parte a sistemului  ce oferă  recompense în timpul unei activităţi. Această schimbare la nivelul creierului este foarte folositoare şi sănătoasă pentru el, iar ea apare în momentele de altruism şi ajutorare.  

Imaginează-ţi doar că eşti pe vârful unui munte, iar lângă tine este o altă persoană care este pe cale să cadă, iar tu o prinzi. Gândeşte-te cum te-ai simţi…

Dar dacă ai fi tu cel care ar fi pe cale să cadă şi ai fi salvat, ai avea acelaşi sentiment?

Creierul nostru este creat pe acelaşi principiu de viaţă, după plată şi răsplată. Iar atunci când oferim sprijin primim o stare de bine şi suntem mai pozitivi.

Diferenţa dintre a da şi a primi este destul de mare. Deoarece, în momentul în care oferi ceva ai o senzaţie de împlinire şi asta îţi va ajuta creierul să proceseze totul într-un mod mult mai plăcut. Să primeşti, e o bucurie, dar nu se compară cu cea din momentul în care oferi.

Aşa cum ne aminteşte Bill Withers în piesa sa clasică, „Lean on Me”, există momente în vieţile  fiecăruia în care vom avea nevoie de ajutorul altora şi există momente în care suntem în măsură să oferim sprijin altora.

Withers cânta: „Sprijină-mă când nu sunt puternic şi voi fi prietenul tău, te voi ajuta să continui, pentru că nu va dura mult până când vei avea nevoie de cineva pe care să te sprijini. „Într-un mod ireal, yin-yangul de a da şi de a primii sprijin se echilibrează în fiecare dintre vieţile noastre.

Bineînţeles că s-ar forma un dezechilibru dacă am oferi în mod constant fără să primim nimic în schimb. În concluzie, dacă ajuţi, te ajuţi pe tine. Un simplu gest de caritate ne poate face bine atât nouă cât şi celui pe care îl ajutăm.

 

Sursă 

 

Vrei sa faci o schimbare in viata ta? Cumpara cartea bestseller “Manualul Femeii de Succes” si plannerul “ Jurnalul Femeii de Succes”, uneltele potrivite in drumul tau spre succes. Manualul Femeii de Succes
Etichete

Olarean Andra

Am creat acest blog cu scopul de a forma o comunitate dedicată femeilor, care își doresc să mențină fericirea și prosperitate atât acasă cât și la job. Mă bucur să îți fiu alături în drumul tău spre succes! Doar împreună reușim mai ușor. Iar dacă vrei să descoperi mai multe despre mai mine vizitează: Filantroapa → doneazaojucarie.ro Notar public → olareanandra-alina.ro Asociat Business → bucovinafitnesscenter.ro Blogger & Vlogger → andraolarean.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Îți recomand și următorul articol...

Close
Back to top button
Close