Călătorii

Ce calitate pe care tu nu o ai, o apreciezi la partenerul tau

Salutare, eu sunt Andra Olarean! Iar acum începe un nou episod dedicat femeilor de succes.

Scopul acestui Podcast este de a te motiva și de a te inspira să devii cea mai bună versiune a ta.

Vreau să te ajut să trăiești viața visurilor tale, pentru că eu cred în tine și în visul tău! Îți urez mult succes, și nu uita: Meriți din plin tot ce vrei să ai și visezi sa devii!

— Interludiu —

Andra: Salutare! Astăzi la ediția podcast-ului “Femeilor de succes” l-am invitat pe Andrei. El este iubitul și logodnicul meu, o persoană cu care îmi împart viata de 3 ani, sunt foarte fericită. Ne merge bine, dar pentru asta am muncit. Am încercat să ne cunoaștem, să facem relația asta să meargă tot mai bine și credem că am putea să venim cu câteva sfaturi pentru cei care vor să își îmbunătățească relația de succes.

Andra: Salutare…iubire!

Andrei: Bună…iubire! Mă bucur că m-ai invitat aici în living-ul nostru, cu acest prilej, unde într-adevăr ne propunem să vă dăm câteva sfaturi utile cu privire la relațiile voastre.

Andra, dacă tot ești o femeie de succes, vrei să ne spui câteva lucruri pe care tu le-ai puncta ca sfaturi pentru o relație împlinită?

Andra: Da, sincer, am observat că viața mea s-a îmbunătățit foarte mult în momentul în care am început să fiu mai atentă la ceea ce simt eu și la ceea ce sunt eu, să mă cunosc mai bine. În momentul în care am început să îmi acord mai multă atenție mie, mi-am descoperit și care sunt valorile mele, apoi le-am discutat cu tine și  te-am întrebat care sunt valorile tale, apoi am discutat despre nevoi: “ Ce nevoi am eu, ce nevoi ai tu!” și cred că cel mai mare secret sau “tips” pe care aș putea să îl ofer fiecărei femei este să fie atentă la ceea ce își dorește și să învețe să comunice eficient cu partenerul.

Pentru că dacă există bună înțelegere și dorință de ambele părți, sigur se găsesc și soluții! Nu suntem identici, nu suntem perfecți, dar important este să găsim o cale de mijloc, nu?

Andrei: Da, de fapt provocarea e mult mai “deep”, deoarece când ajungi să te cunoști pe tine, începi să-l studiezi pe celălalt și modul lui de gândire ți se pare destul de extraterestru, iar în cazul meu am aflat ulterior și de ce.

Citind cărți despre relații și despre cum gândesc femeile, am ajuns la concluzia că deși părea ca și cum am fii din aceiași specie, de fapt suntem destul de extratereștrii unul pentru celălalt. O să vă dau și un exemplu foarte concret: unii dintre voi au iPhone, iar ceilalți au Samsung, ei bine, când țineți telefonul celuilalt în mână e destul de “alien”, deși – în principiu – face același lucru, modul în care funcționează telefonul este diferit. Ei bine, așa e și între femei și bărbați.

Andra: Mda, bună asta! Dar, zi-mi, te rog, un exemplu și în ceea ce privește relațiile între femei și bărbați.

Andrei: Un exemplu concret ar fi atunci când tu vrei să îmi povestești ceva și începi să îmi spui o problemă de a ta care te face pe tine să fii stresată și după ce ascult povestea ta, bărbatul din mine ar vrea să îți dea o soluție la acea problemă și nu ți-ar plăcea să auzi soluția mea, deoarece tu ai vrea să îți transmit empatie și înțelegere – acesta ar fi răspunsul feminin pe care ți l-aș putea da. E tot timpul o alegere între “răspund ca un bărbat sau răspund ca o femeie?” –  în tot ce s-a întâmplat în situația pe care o trăim împreună.

Andra: Da, adevărul este că relația noastră chiar s-a îmbunătățit super din momentul în care am conștientizat că de multe ori poate nu voiam un sfat.  Țin minte când veneam de la job și îți povesteam ce mi s-a întâmplat, iar înainte să încep, mă întrerupeai și spuneai: “Ok, trebuie să îți dau și o rezolvare sau doar să te ascult?” și era foarte util fiindcă în felul acesta îți calibrai și tu “mindset-ul”, cum să pui problema în relație, iar eu eram liniștită că nu o să primesc o mie de sfaturi concrete la final.

Andrei: Acum vrei să îți răspund, sau? Glumesc! Acesta e nivelul de la care trebuie să operăm, mă adresez acum bărbaților. Trebuie să ne dăm seama sau să întrebăm dacă se așteaptă de la noi înțelegere și empatie sau dacă se așteaptă un răspuns la problema care ne este descrisă.

Andra: Da, uite, asta ar fi o altă chestie foarte bună de punctat! Știi ce? Îmi place că în relația noastră ne exprimăm nevoile, adică dacă vreau în brațe îți zic “ Vreau în brațe!”. Mie mi se pare mult mai ok să fac așa decât să aștept să treacă două săptămâni sau o lună până mi se satisface nevoia aia, nu că nu m-ai lua în brațe, dar dădeam și eu un exemplu.

Cred că e util să ne manifestăm dorințele, nevoile, pentru că fiecare are nevoi diferite, poate. Eu am un anumit tip de nevoie, iar tu ai un alt tip de nevoie, atunci dacă le comunicăm unul cu celălalt, ni se satisfac mult mai repede, nu?

Andrei: Da, fiecare dintre noi avem așteptări diferite de la viață și de la partenerul nostru și în primul rând de la noi înșine, de exemplu, într-o perioadă Andra împărțea mâncarea pe care o gătea egal, și la un moment dat am zis: “Uite, eu am de două ori mai multe kilograme decât tine, deci corect ar fii sa mănânc de două ori mai mult!” și trebuie să înțelegem foarte bine diferențele dintre noi doi, practic eu trebuie să mă cunosc pe mine și să o cunosc pe Andra și provocarea este pentru toți cei care sunt acum într-o relație.  

Rolul vostru este să vă înțelegeți pe voi cum gândiți și cum gândește partenerul vostru și abia atunci când vi se pare foarte “alien” modul lor de gândire, atunci ați descoperit adevărul, că suntem diferiți, foarte diferiți unul de altul, iar noi am creat jocul “Provocările lui Cupidon” tocmai pentru a vă face pe voi să înțelegeți tocmai acele diferențe dintre voi doi și asta o să vă permită să funcționați mai bine împreună.

Andra: Când am început să-l facem, țin minte că eram chiar la începutul relației după ce am citit cel puțin zece cărți, ne-am gândit că nu avem cum să ne înțelegem de la sine, pentru că da o fi atracție, o fi dragoste, până la urmă cum a zis și Andrei suntem două calculatoare diferite, operăm diferit, iar cărțile ne-ar fi de ajutor(ne-am gândit noi atunci) ca să putem să ne înțelegem mai bine.  

Așa că am început să citim, și apoi să ne punem tot felul de întrebări ca să ne cunoaștem, ne-am gândit: “Cum ar fi să luăm acele întrebări și să le punem într-un joc!” și stiu exact când eram pe avion pe transatlantic, fiind un zbor de vreo zece ore, tot întrebam: “Ok, Andrei, tu ce mai m-ai întreba? Ia zi! Răspunde la asta, răspunde la asta!” Și le tot notam! Și uite că a venit și ziua să împărtășim cu voi jocul acesta, ceea ce e mare împlinire și bucurie. Pentru că e o muncă de doi ani până la urmă, pe care am reușit acum să o împărtășim cu voi.

Andrei: Cred că i-am făcut curioși. Hai să începem!

Andrei: Am tras o nouă carte! Numește o calitate pe care tu nu o ai, dar pe care o apreciezi la partenera ta.

Andra: Ia să vedem!

Andrei: Hmm! Îmi place faptul că ești perseverentă și reușești să îți organizezi timpul așa cum dorești tu! Îmi place că te văd uneori lucrând cinci – șase ore la un proiect timp de cinci zile. Mie îmi este destul de greu să fac lucrul acesta și, da, este un lucru care chiar mă impresionează. O calitate pe care mi-aș dori și eu să o am.

Andra: Da, adevărul e că m-ai făcut să mă simt bine. Uhm, hai sa vedem! O calitate pe care eu nu o am, dar pe care o apreciez la tine. Păi, cred că cel mai tare m-ai dat pe spate în momentul în care am văzut cât de ușor aplici tot ceea ce descoperi. Să zicem că ai văzut o statistică de genul: “dacă stai cinci minute în cap, îți îmbunătățești calitatea vieții, trăiești mai mult cu cinci ani.” Te văd imediat după, că începi să o aplici, adică o aplici și azi și mâine. Da, ok, nu or fii cinci ore, cum fac eu o chestie cinci ore, dar cred că o chestie pe care aș vrea să o fac și eu și o apreciez la tine este că aplici foarte repede noile descoperiri pe care le ai, iar asta contează mult. O persoană care se adaptează ușor este o persoană care evoluează foarte foarte repede și apreciez asta mult la tine, să știi, chiar apreciez. Și pe mine mă ajută lucrul ăsta să evoluez pentru că automat implementând tot felul de noi obiceiuri în rutina ta le iau și eu.

Andrei: Dușul cu apă rece, că ai încercat și tu chestia asta și ce ai mai făcut?

Andra: Dușul cu apă rece a fost o adevărată provocare și pentru mine, pentru că după ce Andrei a început să facă duș doar cu apă rece, cam după două – trei săptămâni – că nu mă las ușor influențată 🙂 – am zis că ok, hai, deși știam că e util, dar cine vrea să se bage în apă rece, adică înțelegeți voi. Și i-am spus la un moment dat, hai, uite, astăzi fac duș cu apă rece “Haide, te invit să mă vezi!” ca să vadă că e adevărat, e real, și a fost și un gest motivațional pentru mine.Nu puteam să dau înapoi având în vedere că aveam ochii asupra mea ațintiți, și da, acesta ar fi un obicei pe care îți mulțumesc că m-ai ajutat să îl implementez. Recunosc că dacă nu erai tu, nu cred că mă apucam, pentru că era o adevărată provocare, trebuia să ies din zona de confort, chestie pe care tu o faci foarte ușor!

Andrei: Pentru mine e o provocare să știu că eu sunt cel care are control asupra corpului, că acesta face după cum decide mintea mea și nu cum vrea el. În cazul acesta, corpul ar vrea să stea relaxat în apă caldă și mintea spune:”Nu, e sănătos. E bine să faci duș cu apă rece și vei sta acolo!”. Și, practic, asta îmi arată zi de zi că eu sunt cel care deține controlul.

Vrei sa faci o schimbare in viata ta? Cumpara cartea bestseller “Manualul Femeii de Succes” si plannerul “ Jurnalul Femeii de Succes”, uneltele potrivite in drumul tau spre succes. Manualul Femeii de Succes

Olarean Andra

Am creat acest blog cu scopul de a forma o comunitate dedicată femeilor, care își doresc să mențină fericirea și prosperitate atât acasă cât și la job. Mă bucur să îți fiu alături în drumul tău spre succes! Doar împreună reușim mai ușor. Iar dacă vrei să descoperi mai multe despre mai mine vizitează: Filantroapa → doneazaojucarie.ro Notar public → olareanandra-alina.ro Asociat Business → bucovinafitnesscenter.ro Blogger & Vlogger → andraolarean.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Îți recomand și următorul articol...

Close
Back to top button
Close