Campanii Umanitare

1 din 2 copii din Romania traiesc in saracie! Statistici socante UE

Suntem în anul 2017 și totuși, chiar dacă tehnologia și speranța de viață a crescut, există încă milioane de copii săraci. Chiar acum, jumătate din copiii din totalul populatiei din România trăiesc în sărăcie. Nivelul de educație este minim, iar de aici pornesc cele mai mari dereglări ale unui viitor adult.

Aproximativ unul din 5 români lucrează și totuși nu poate depăși pragul sărăciei. Aproape un sfert din populația țării este săracă. Și nu sunt doar vorbe, statisticile vorbesc. Doar bulgarii sunt mai săraci decât noi. Ei se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană ca și grad al sărăciei foarte mare. Următorii, din păcate, suntem noi.

În România, mai mult de jumătate dintre copii (52,2%) trăiesc în risc de sărăcie sau excluziune socială.

Media în statele membre ale UE fiind de 28%, iar insuficiența resurselor alocate pentru educație, sănătate și protecție socială adâncește vulnerabilitatea copiilor din zonele defavorizate. Sărăcia nu se resimte doar la noi, ea afectează întreaga populație. Circa 12% din populația lumii trăiesc în condiții insalubre. Adică aproximativ un miliard de persoane trăiesc într-o sărăcie greu de imaginat.

Concluzia unui raport realizat de UNICEF şi Banca Mondială, arată că aproape 400 de milioane de copii din ţările în curs de dezvoltare trăiesc într-o sărăcie cruntă, în familii cu venit sub 2 dolari pe zi, iar o cincime dintre ei au sub cinci ani.

 

Vrei sa faci o schimbare in viata ta? Cumpara cartea bestseller “Manualul Femeii de Succes” si plannerul “ Jurnalul Femeii de Succes”, uneltele potrivite in drumul tau spre succes. Manualul Femeii de Succes
Etichete

Olarean Andra

Am creat acest blog cu scopul de a forma o comunitate dedicată femeilor, care își doresc să mențină fericirea și prosperitate atât acasă cât și la job. Mă bucur să îți fiu alături în drumul tău spre succes! Doar împreună reușim mai ușor. Iar dacă vrei să descoperi mai multe despre mai mine vizitează: Filantroapa → doneazaojucarie.ro Notar public → olareanandra-alina.ro Asociat Business → bucovinafitnesscenter.ro Blogger & Vlogger → andraolarean.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Îți recomand și următorul articol...

Close
Back to top button
Close